Tsjechische bierproeverij
Variable
Over deze activiteit
Bier en geschiedenis; een perfecte combinatie! Proef zeven heerlijke biertjes, terwijl je alles over hun geschiedenis en brouwproces leert. Saai? Verre van! Een expert vertelt alles op een enthousiaste manier, terwijl jij geniet van de traditionele biertjes in een ontspannen en sociale sfeer!
Ambachtelijk bier werkt al 1000 jaar aan z'n opkomst en vindt z'n oorsprong in Tsjechisch gebied. De eerste geregistreerde bierbrouwerij opende in 990 na Christus in het klooster Břevnov, vlakbij de Praagse burcht. Het verhaal gaat dat de monniken het gisten hebben uitgevonden, een essentieel proces voor het brouwen van bier. Maar, daar leer je verder alles over onder het genot van een heerlijk biertje.
Jij hebt samen met de andere professionele bierproevers in spé de bar voor jullie alleen. Van de korrels, het gistingsproces tot de goudgele rakker in je glas; alle processen komen voorbij.
Dan is het tijd je smaakpapillen te trainen. Daag jezelf uit en herken de subtiele smaken! Met recepten van meer dan 700 jaar oud, is dit geen gemakkelijke opgave. In combinatie met Hermelin kaas - een Tsjechische kaas die kan worden gefrituurd of gegrild - op crackertjes, ervaar je een bierproeverij zoals bij de monniken van Bohemen in 900 na Christus.
Zeven medium biertjes (330 ml) zorgen gegarandeerd voor een leuke avond, maar kan als voorbereiding wel een bodem gebruiken. Zorg dus dat je goed gegeten hebt van tevoren!
Meer lezen
Minder lezen
Ambachtelijk bier werkt al 1000 jaar aan z'n opkomst en vindt z'n oorsprong in Tsjechisch gebied. De eerste geregistreerde bierbrouwerij opende in 990 na Christus in het klooster Břevnov, vlakbij de Praagse burcht. Het verhaal gaat dat de monniken het gisten hebben uitgevonden, een essentieel proces voor het brouwen van bier. Maar, daar leer je verder alles over onder het genot van een heerlijk biertje.
Jij hebt samen met de andere professionele bierproevers in spé de bar voor jullie alleen. Van de korrels, het gistingsproces tot de goudgele rakker in je glas; alle processen komen voorbij.
Dan is het tijd je smaakpapillen te trainen. Daag jezelf uit en herken de subtiele smaken! Met recepten van meer dan 700 jaar oud, is dit geen gemakkelijke opgave. In combinatie met Hermelin kaas - een Tsjechische kaas die kan worden gefrituurd of gegrild - op crackertjes, ervaar je een bierproeverij zoals bij de monniken van Bohemen in 900 na Christus.
Zeven medium biertjes (330 ml) zorgen gegarandeerd voor een leuke avond, maar kan als voorbereiding wel een bodem gebruiken. Zorg dus dat je goed gegeten hebt van tevoren!
Kenmerken
Eten
75%
Uitgaansleven
65%
Toerisme
45%
Cultureel
15%
Collecties
Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Dit vindt u misschien ook leuk
Alles bekijken 37 Collecties
Klik om andere ervaringen te ontdekken
Alles bekijken
Collecties
Excursions from Prague
71 Activiteiten
Collecties
City tour
182 Activiteiten
Collecties
Vltava river cruise
119 Activiteiten
Collecties
Castles
39 Activiteiten
Collecties
Prague Castle & Old Town
78 Activiteiten
Collecties
By car
31 Activiteiten
Collecties
Bohemian Culture
8 Activiteiten
Collecties
Gourmet
69 Activiteiten
Collecties
Ceski Krumlov
34 Activiteiten
Collecties
Terezin concentration camp
28 Activiteiten