Prague Food by Foot-wandeling met lokale fijnproever als gids
4 h
Met een gids
Te voet
Met plaatselijke bewoners
Onmiddellijke bevestiging
Over deze activiteit
Ga met ons mee op een onvergetelijke tour door de eet-, drink- en cultuurscene van Praag. Behalve een culinaire tour is het ook een kans om meer te weten te komen over de mensen, de levensstijl, de geschiedenis en de ups en downs van de stad. Het is een culturele excursie met goed eten, drinken en gezelligheid — zoals een culinaire tour zou moeten zijn!
We beginnen in een moderne bistro waar ze talent hebben voor zelfgemaakte gerechten. Een korte wandeling door een opkomende wijk in Praag zal ons laten zien dat het zelfs zeer de moeite waard is om de delen buiten het centrum te ontdekken en te leren kennen. U zult waarschijnlijk alleen maar meer eten willen proberen. U hoeft zich geen zorgen te maken omdat we snel naar een Tsjechische pub gaan waar we zelfgemaakte frisdrank of bier kunnen proberen met wat traditioneel pub-eten op basis van lokale producten. Dit is een geweldige plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van de regio en hoe serieus we bier nemen.
Hoewel we heel veel van onze pubs houden, is onze volgende locatie vlakbij en willen we die plek niet te lang laten wachten. Dit restaurant (en bakkerij) is in 2017 door Michelin bekroond met de Bib Gourmand en zal daarom niet teleurstellen. De nadruk ligt op deze locatie op zelfgemaakte en zelfverbouwde producten, het is een paradijs voor uw smaakpapillen. Ze gebruiken hier vergisting, houtovens om te bakken en roosteren, maar ook natuurlijk voedsel en kruiden. Dat klinkt goed, toch? U moet het echt proeven.
We gaan verder langs het oude, stoffige pad (mogelijk letterlijk) en nemen snel een digestief van een volledig natuurlijke distilleerderij die door een familie wordt gerund en waarvan de pruimen afkomstig zijn uit de Witte Karpaten, een ecologisch beschermde gebied — een echt voorproefje van onze regio Moravië. Onze voeten krijgen een korte pauze wanneer we het openbaar vervoer nemen naar nog een andere prachtige wijk. Daar krijgen we versgebrande koffie en gebak bij een gezellig café voordat we op weg gaan naar de biertuin in een park en kunnen genieten van een prachtig uitzicht op onze stad.
Meer lezen
Minder lezen
We beginnen in een moderne bistro waar ze talent hebben voor zelfgemaakte gerechten. Een korte wandeling door een opkomende wijk in Praag zal ons laten zien dat het zelfs zeer de moeite waard is om de delen buiten het centrum te ontdekken en te leren kennen. U zult waarschijnlijk alleen maar meer eten willen proberen. U hoeft zich geen zorgen te maken omdat we snel naar een Tsjechische pub gaan waar we zelfgemaakte frisdrank of bier kunnen proberen met wat traditioneel pub-eten op basis van lokale producten. Dit is een geweldige plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van de regio en hoe serieus we bier nemen.
Hoewel we heel veel van onze pubs houden, is onze volgende locatie vlakbij en willen we die plek niet te lang laten wachten. Dit restaurant (en bakkerij) is in 2017 door Michelin bekroond met de Bib Gourmand en zal daarom niet teleurstellen. De nadruk ligt op deze locatie op zelfgemaakte en zelfverbouwde producten, het is een paradijs voor uw smaakpapillen. Ze gebruiken hier vergisting, houtovens om te bakken en roosteren, maar ook natuurlijk voedsel en kruiden. Dat klinkt goed, toch? U moet het echt proeven.
We gaan verder langs het oude, stoffige pad (mogelijk letterlijk) en nemen snel een digestief van een volledig natuurlijke distilleerderij die door een familie wordt gerund en waarvan de pruimen afkomstig zijn uit de Witte Karpaten, een ecologisch beschermde gebied — een echt voorproefje van onze regio Moravië. Onze voeten krijgen een korte pauze wanneer we het openbaar vervoer nemen naar nog een andere prachtige wijk. Daar krijgen we versgebrande koffie en gebak bij een gezellig café voordat we op weg gaan naar de biertuin in een park en kunnen genieten van een prachtig uitzicht op onze stad.
Inclusief
- Lunch
- Snacks
- Koffie en/of thee
- Alcoholische dranken
Niet inclusief
- Extra eten en drinken, souvenirs en persoonlijke boodschappen, vervoer van / naar de ontmoetings- en eindpunten, tips / fooien voor uw gids.
Aanvullend
- U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging
- Niet rolstoeltoegankelijk
- Draag comfortabele wandelschoenen. Breng in de zomermaanden een hoed en zonnebrandcrème mee. Deze tour vertrekt met regen of zonneschijn, dus u kunt een paraplu meenemen, afhankelijk van het weer.
- Voor veganisten en lactose-intolerante reizigers, houd er rekening mee dat de Tsjechische keuken sterk afhankelijk is van zuivel en dierlijke producten, waardoor het bijna onmogelijk is om u de traditionele Tsjechische keuken te laten zien. Neem contact met ons op als je aanbevelingen wilt ontvangen over goede plaatsen om buiten deze tour te proberen - we helpen je graag.
- Reizigers onder de 12 jaar mogen niet deelnemen aan de tour.
- We behouden ons het recht voor om de loop van de tour en bezochte plaatsen te wijzigen in het geval dat een van de locaties gesloten is. In het geval van een wijziging van het menu, zullen we het beste alternatief kiezen, waarbij we geen verlies van kwaliteit of kwantiteit van insluitsels garanderen.
- Er nemen maximaal 8 reizigers deel aan deze tour/activiteit
Kenmerken
Toerisme
85%
Cultureel
65%
Origineel
45%
Sport
30%
Beoordelingen
Dit vindt u misschien ook leuk
Alles bekijken 37 Collecties
Klik om andere ervaringen te ontdekken
Alles bekijken
Collecties
Excursions from Prague
71 Activiteiten
Collecties
City tour
182 Activiteiten
Collecties
Vltava river cruise
119 Activiteiten
Collecties
Castles
39 Activiteiten
Collecties
Prague Castle & Old Town
78 Activiteiten
Collecties
By car
31 Activiteiten
Collecties
Bohemian Culture
8 Activiteiten
Collecties
Ceski Krumlov
34 Activiteiten
Collecties
Terezin concentration camp
28 Activiteiten
Collecties
Kutná Hora
35 Activiteiten
This was not just walking from place to place and eating. We stopped at two restaurants, a wine bar, and a beer garden. We sat down at a table in each place, soaked up the atmosphere, and had nice conversations while eating good food..
My wife and I recently did this tour with one other couple and our fantastic guide Sasa. He took us to two excellent restaurants (Eska and Local Hamburk) where we tasted such local favourites as Corn Soup with Pulled Duck, Potatoes in Ash, Grilled Asparagus with Red Wheat, various types of sausage, stuffed peppers, dumplings and so on. We also tried local beverages such as fermented lemonade, pilsner beer, white wine and Kofola. We then went to a local cafe for pastries and coffees and then finally to the largest beer garden in Prague for a final beverage and to discuss the local culture. We also got to utilize the local transportation system (boat and tram). Sasa is the best guide we have ever had for this type of tour! He is very knowledgeable and friendly and speaks excellent English. We would highly recommend this tour!!!
Saša Ivša our tour guide was fantastic!! The arrangements of tastings was delicious and well varied, plus it made for a great walking tour on the 4th of July. Saša was knowledgeable and spoke great English. The tour was well organized and the different stops were really good. Before we started off on the tour Saša provided a great interdiction and inquired about any certain food allergies. On this tour you learn a lot about Czech Republic, plus the local food and beer. The meeting location was easy to get to my streetcar and the area wasn’t filled with tourist. We were dining with the locals, this memorable food-cultural experience is definitely worth doing this tour. At the end of our tour we ended up in a nice beer garden over looing the great city of Prague. Places we visited on the tour: Nejen Bistro We tasted: • Chicken soup with asparagus, egg, chives, spinach pesto and spring onion Lokál Hamburk We tasted: • Smažený sýr (fried cheese) with potatoes and tartar sauce • Prague ham with creamy whipped horseradish • Talián sausage with horseradish and dijon mustard Eska We tasted: • Potatoes in ash, smoked fish, dried egg yolk, kefir • Roasted rabbit, beetroot, currant • Salmon trout, zucchini, cucumber, mustard seeds • Homemade fermented lemonades (Kombucha, Apricot, Sour cherry) Café Alchymista We tasted: • Lime Cheesecake • Poppy seed cake • Blueberry cake