Kookles en bezoek aan de markt in Milaan
5 h
Lunch
’s Ochtends
Les
Over deze activiteit
U ontmoet uw kookinstructeur 's ochtends vroeg in zijn huis in het centrum van Milaan. Na de kennismaking en inleiding wandelt u in 15 minuten naar de lokale markt. Terwijl u de kramen bekijkt, luistert u naar de doorgewinterde chef-kok die uitlegt hoe u de beste producten kunt kiezen.
Neem de ingrediënten mee terug naar het huis van de chef-kok, waar u onder het genot van een kopje koffie of thee het menu bespreekt. Als u uw kopje leeg hebt, gaat u naar de keuken waar de voorbereidingen beginnen.
U leert eerst hoe u verse pasta of gnocchi moet maken, twee Italiaanse gerechten. U ziet hoe u het deeg moet mengen en kneden om ervoor te zorgen dat de samenhang precies goed is. Vervolgens gaat u aan de slag met een typisch Italiaans vleesgerecht, zoals Saltimbocca alla romana of Spezzatino. Bij elke stap krijgt u aanwijzingen van uw ervaren kookinstructeur.
Vervolgens leert u hoe u overheerlijke nagerechten kunt maken. Afhankelijk van de seizoensgebonden producten die beschikbaar zijn op de markt, kan het nagerecht bestaan uit zelfgemaakt ijs, heerlijke vlaai of crème karamel (zoete Italiaanse pudding met eieren en gekarameliseerde suiker).
Zodra alle gerechten klaar zijn, gaat u aan tafel en doet u zich tegoed aan het viergangenmaal dat u met uw klasgenoten hebt gemaakt. Drink daar twee glazen heerlijke Italiaanse wijn bij. Uw kookinstructeur is ook een gediplomeerd sommelier en kan u tijdens het drinken alles vertellen over de genuanceerde smaken.
Eindig de maaltijd in typisch Italiaanse stijl met een espresso. Uw ervaring eindigt na de lunch, maar u krijgt een receptenboekje en een diploma mee als bewijs van uw nieuw verworven kookkunsten.
Selecteer 'Aanvullende informatie bekijken' om een voorbeeldmenu te bekijken.
Meer lezen
Minder lezen
Neem de ingrediënten mee terug naar het huis van de chef-kok, waar u onder het genot van een kopje koffie of thee het menu bespreekt. Als u uw kopje leeg hebt, gaat u naar de keuken waar de voorbereidingen beginnen.
U leert eerst hoe u verse pasta of gnocchi moet maken, twee Italiaanse gerechten. U ziet hoe u het deeg moet mengen en kneden om ervoor te zorgen dat de samenhang precies goed is. Vervolgens gaat u aan de slag met een typisch Italiaans vleesgerecht, zoals Saltimbocca alla romana of Spezzatino. Bij elke stap krijgt u aanwijzingen van uw ervaren kookinstructeur.
Vervolgens leert u hoe u overheerlijke nagerechten kunt maken. Afhankelijk van de seizoensgebonden producten die beschikbaar zijn op de markt, kan het nagerecht bestaan uit zelfgemaakt ijs, heerlijke vlaai of crème karamel (zoete Italiaanse pudding met eieren en gekarameliseerde suiker).
Zodra alle gerechten klaar zijn, gaat u aan tafel en doet u zich tegoed aan het viergangenmaal dat u met uw klasgenoten hebt gemaakt. Drink daar twee glazen heerlijke Italiaanse wijn bij. Uw kookinstructeur is ook een gediplomeerd sommelier en kan u tijdens het drinken alles vertellen over de genuanceerde smaken.
Eindig de maaltijd in typisch Italiaanse stijl met een espresso. Uw ervaring eindigt na de lunch, maar u krijgt een receptenboekje en een diploma mee als bewijs van uw nieuw verworven kookkunsten.
Selecteer 'Aanvullende informatie bekijken' om een voorbeeldmenu te bekijken.
Inclusief
- Kookinstructeur (een deskundige kok)
- Gebruik van alle benodigde apparatuur
- 4-gangenmaaltijd
- Koffie of thee
- 2 glazen wijn, water
- Espresso
- Receptboekje
- Kookdiploma
Niet inclusief
- Hotel ophalen en wegbrengen
- Fooi
- Schort beschikbaar voor aankoop (ongeveer 10 euro)
Aanvullend
- U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u binnen 3 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) binnen 48 uur een bevestiging
- Voor uw veiligheid wordt u sterk aangeraden om comfortabele gesloten teenschoenen te dragen (geen slippers of hoge hakken)
- Draag alsjeblieft geen sieraden (met name ringen, horloges en armbanden) en, indien mogelijk, geen nagellak
- Minimumleeftijd is 6 jaar
- Er is een vegetarische optie beschikbaar, informeer op het moment van reserveren indien nodig
- Gelieve tijdens het reserveren specifieke dieetwensen of allergieën te vermelden
- Er is bij deze ervaring een minimumaantal reizigers vereist. Indien deze wordt geannuleerd als het aantal niet wordt gehaald, kunt u kiezen voor een andere datum/ervaring of een volledige restitutie
Kenmerken
Toerisme
100%
Eten
90%
Cultureel
85%
Origineel
50%
Beoordelingen
Collecties
Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Dit vindt u misschien ook leuk
Alles bekijken 28 Collecties
Klik om andere ervaringen te ontdekken
Alles bekijken
Collecties
Leonardo da Vinci
11 Activiteiten
Collecties
Leonardo's Last Supper
56 Activiteiten
Collecties
Art & Culture
12 Activiteiten
Collecties
City tour
77 Activiteiten
Collecties
Lake Como & Bellagio
31 Activiteiten
Collecties
Other trips
40 Activiteiten
Collecties
Duomo Cathedral
41 Activiteiten
Collecties
Train
17 Activiteiten
Collecties
Museums
9 Activiteiten
Collecties
Wine tasting
34 Activiteiten
This cooking class was probably my favorite thing I've done in Milan! Clara is an excellent host and chef who welcomed our group into her home and took us on a fun and informative market trip to pick up ingredients for our meal. She is an excellent teacher and in additional to being a great chef, is a sommelier. Our winter menu was delicious and paired exceptionally well with great wine. I would HIGHLY recommend this experience to all. I would consider myself a beginner in the kitchen and by the end of the class I felt like I could tackle many new dishes. Thank you again, Clara, for a great day!
Clara is amazing! This is one of the best food tours I've ever done. Market visit was so nice because you get to see the fresh ingredients you buy that you will cook with. Clara was so warm, inviting, knowledgeable, friendly and funny. So organized and very knowledgeable. It felt like we were a group of friends rather than a tour group. It was a nice intimate size so it felt very personalized and customized. Would highly recommend this tour!
If you plan on a doing a cooking class in Milan then this is the class for you. This is the best cooking class we have taken overseas. Clara was exceptional. Her passion for cooking was contagious. We have come away from this class with new skills, wonderful recipes, fantastic tips and cannot wait to recreate the dishes we made.
This cooking experience was the best memory in Milan. Clara is very friendly. Her recipe was delicious and we learned a lot about food culture in Italy. Visiting local market was also great. We saw and taste wonderful Italian ingredients. Thanks Clara!
It was such a wonderful experience! I can't wait to Go back the class next year'
An EXCELLENT and NOT TO BE MISSED Cooking Class with a highly qualified Chef who is extremely knowledgeable about northern Italian food and cooking. My two traveling companions and I, plus one other guest, spent an hour with Chef Clara Raimundi at a local outdoor market learning about and shopping for ingredients to be used that morning in our class. We returned to her kitchen and spent three hours prepping, assembling, cooking, and then eating a wonderful four course lunch. Dishes included a radicchio centered risotto prepared the right way, a special local squash lasagna Chef's own recipe, a cotechnino and lentil side dish, and a special chestnut cream tartlet as the dolce. Two wines accompanied our efforts and the meal. No matter your level of kitchen expertise, you will learn and be inspired by Chef Clara's knowledge, skills, and most important her teaching ability. If you have an interest in northern Italian food and cooking, this class is NOT TO BE MISSED!
I have traveled extensively throughout Europe the past 10 years and have visited Italy 5 times. I have scheduled tours with Viator in the past as well as with other tour companies. I had booked and attended the Milan Cooking Class an Market Visit on my birthday, September 10th. I have to say that in my 10 years of travel, this by far was one of the greatest experiences of my life. I had always been interested in Italian food and cooking -but just when I thought that I had known it all, I had met Clara. She is extraordinarily talented and educated in Italian cooking having attended chef school for 3 years, sommelier school for 3 years, and is currently attending pastry school. To further enhance the experience, this class takes place in Clara's apartment. Upon meeting, the menu is discussed over coffee and an approximate hours visit to the fresh market occurs. Clara is an extremely dynamic individual, very knowledgeable, gregarious, generous, kind, warm and outgoing personality, extremely passionate about her craft. She is also very patient, and on the occasion interjects humor into the layperson's misinterpretation of what Italian cooking is all about. She spends a good quality of time taking the multiple course meal step by step without rush. The day of my class also happened to be my birthday, and our prepared meal was finished off with our delicious endeavor, great wine, laughter, and dessert complete with a singalong happy birthday to me. I would highly recommend this class without hesitation. It was one of the greatest experiences in my life that I have encountered!!!