Italiaanse kookles in Milaan
4 h
Lunch
Les
Over deze activiteit
Uw kookles in Milaan vindt plaats in het huis van uw kookinstructeur aan het Piazza VI Febbraio. Chef-kok Clara, een Italiaanse fijnproever en ervaren kookleraar, nodigt u uit om de geheimen van de klassieke Italiaanse keuken te ontrafelen en kennis te maken met de cultuur en tradities van de Italiaanse manier van leven.
U begint met het bespreken van het dagmenu onder het genot van een kopje koffie of thee met uw mede-fijnproevers. Vandaag maakt u vier traditionele Italiaanse gerechten. Uw specifieke menu is afhankelijk van de dag en het seizoen, en zal zich richten op de gerechten van Noord-, Zuid- en Midden-Italië. Alle ingrediënten worden vers geleverd en zijn afkomstig van de lokale markt.
Bereid de eerste gangen voor, bijvoorbeeld zelfgemaakte pasta en risotto of gnocchi. Voor de tweede gang maakt u een hartig vleesgerecht of een groenteschotel, zoals ossobuco (gestoofd kalfsvlees), saltimbocca (kalfsvlees en prosciutto) of een frittata. Sluit uw klassieke Italiaanse maaltijd af met een nagerecht, zoals tiramisu, gelato, panna cotta, fruittaart of chocoladetaart.
Zodra alles gaar is, neemt u plaats aan de typisch Italiaanse tafel en geniet u van uw eigen creaties, vakkundig gecombineerd met twee glazen goede Italiaanse wijn (uw kookinstructeur is ook een gecertificeerde sommelier). U sluit af met een Italiaanse espresso.
U krijgt een receptenboekje, zodat u deze gerechten thuis ook nog eens kunt maken voor familie en vrienden. Uw harde werken wordt ook nog eens beloond met een Italiaans kookdiploma.
Meer lezen
Minder lezen
U begint met het bespreken van het dagmenu onder het genot van een kopje koffie of thee met uw mede-fijnproevers. Vandaag maakt u vier traditionele Italiaanse gerechten. Uw specifieke menu is afhankelijk van de dag en het seizoen, en zal zich richten op de gerechten van Noord-, Zuid- en Midden-Italië. Alle ingrediënten worden vers geleverd en zijn afkomstig van de lokale markt.
Bereid de eerste gangen voor, bijvoorbeeld zelfgemaakte pasta en risotto of gnocchi. Voor de tweede gang maakt u een hartig vleesgerecht of een groenteschotel, zoals ossobuco (gestoofd kalfsvlees), saltimbocca (kalfsvlees en prosciutto) of een frittata. Sluit uw klassieke Italiaanse maaltijd af met een nagerecht, zoals tiramisu, gelato, panna cotta, fruittaart of chocoladetaart.
Zodra alles gaar is, neemt u plaats aan de typisch Italiaanse tafel en geniet u van uw eigen creaties, vakkundig gecombineerd met twee glazen goede Italiaanse wijn (uw kookinstructeur is ook een gecertificeerde sommelier). U sluit af met een Italiaanse espresso.
U krijgt een receptenboekje, zodat u deze gerechten thuis ook nog eens kunt maken voor familie en vrienden. Uw harde werken wordt ook nog eens beloond met een Italiaans kookdiploma.
Inclusief
- 4-gangenmaaltijd
- 2 glazen wijn, water, koffie / thee, espresso
- Alle benodigde apparatuur
- Receptboekje
- Kookdiploma
Niet inclusief
- Hotel ophalen en wegbrengen
- Fooi
- Schort voor aankoop (optioneel, ca. 10EUR)
Aanvullend
- U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u binnen 3 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) binnen 48 uur een bevestiging
- Gelieve eventuele allergieën of voedselbeperkingen te melden voordat de les begint
- Voor uw veiligheid wordt u sterk aangeraden om comfortabele gesloten teenschoenen te dragen (geen slippers of hoge hakken)
- Draag alsjeblieft geen sieraden (met name ringen, horloges en armbanden) en, indien mogelijk, geen nagellak
- Minimumleeftijd is 6 jaar
- Er is bij deze ervaring een minimumaantal reizigers vereist. Indien deze wordt geannuleerd als het aantal niet wordt gehaald, kunt u kiezen voor een andere datum/ervaring of een volledige restitutie
Kenmerken
Toerisme
95%
Eten
90%
Cultureel
90%
Origineel
50%
Beoordelingen
Collecties
Deze ervaring maakt deel uit van deze collecties
Dit vindt u misschien ook leuk
Alles bekijken 28 Collecties
Klik om andere ervaringen te ontdekken
Alles bekijken
Collecties
Leonardo da Vinci
11 Activiteiten
Collecties
Leonardo's Last Supper
56 Activiteiten
Collecties
Art & Culture
12 Activiteiten
Collecties
City tour
77 Activiteiten
Collecties
Lake Como & Bellagio
31 Activiteiten
Collecties
Other trips
40 Activiteiten
Collecties
Duomo Cathedral
41 Activiteiten
Collecties
Train
17 Activiteiten
Collecties
Museums
9 Activiteiten
Collecties
Wine tasting
34 Activiteiten
This class was amazing! Clara was very knowledgeable, helpful and hospitable! Loved the whole experience!
Clara's Cook in Milan was a BIG highlight of our stay in Milan. We are 2 couples who were joined by 2 others to make-up an intimate cooking class in Clara's kitchen in Milan. Clara is a delightful instructor who gave us tips on how to cook Italian food along with the proper techniques in a 4 hour class that we will definitely recreate in our own kitchens at home. In our class we made Crespelle a crepe wrap with cheese, ham and sauce. Gnocchi al Ragout potatoe dumplings with bolognaise sauce, Risotto al pesto e Gamberi Italian rice with shrimp and basil sauce, and Tortino di Cioccolato Caldo hot chocolate lava cake. We totally were hands on in preparing each dish and also in getting to consume and taste our accomplishments at the end of the class. With Clara's expertise and training, the dishes we prepared were fantastic. This is definitely a must to do if you have a free morning in the city. Would love to return and take a second class!
When booking your trip to Milan and Northern Italy, this is a must do, right up there with the Duomo I'm 100 serious. I booked the class based on the reviews and the value, it really is a steal for a four course meal, paired with wine. On top of that you have excellent conversation and memories that are priceless. It was a small class, just my wife and I and another woman. We were staying near Milano Centrale and took a beautiful 45 minute walk to Clara's house train would be easier but we wanted to experience as much of the city as possible. Clara is so welcoming we felt like we were going to see a life long friend that lives in Milan. I'm a pretty experienced cook and my wife enjoys cooking. We both learned so much from Clara. My wife and I have talked since the class that we've watched Italian Cooking Shows Mario Batali, others but we could never connect to them. They share very real experiences, and recipes they've had in Italy, etc but the point is those stories and recipes were THEIR experience, not ours. Sort of like how when you show people pictures of the Alps and they say way, but they truly can't appreciate the magnitude and beauty of actually being there. Now we have this lovely experience of being in Milan, in a beautiful home, with a great friend learning new recipes and old techniques. These are OUR memories now and when we see Scamorza, or other things we made and used in the class... We will always remember being with Clara in her kitchen and how magical it was. It will inspire my cooking the rest of my life and now I can tell stories and recipes to friends when we are entertaining, and yes they won't be able to connect unless they go meet Clara, but I'll be so fond of our time in Italy and with Clara that I'll make them listen anyway, and maybe inspire them to go! Clara and the class to us was as authentic Italian as it gets and that's why I say it is a must do along with things like the Duomo. You are short changing your experience of visiting Italy, learning the culture and the beautiful people if all you know of its food are the tourist focused restaurants on the main drag. Clara is so professional and you will have much to learn regardless of if you've never cooked or are an experienced cook like myself. Thank you so much Clara for such a great time. We'll be coming back to Milan one day and can't wait to take another class! -Jason and Pamela