Accra culinaire tour: markten, diner en kookles
2 h
Diner
Les
Over deze activiteit
U ontmoet uw gids in het centrum van Accra en begint aan uw wandeltour over de voedselmarkt en de kraampjes. Ga de straat op en geniet van diverse stops om de etenswaren te bekijken en te proeven bij een reeks kraampjes langs de weg!
Eten op de markt en bij kraampjes langs de weg is heel gebruikelijk in Accra, net als overal in West-Afrika, en biedt bezoekers een goed inzicht in het culinaire landschap. De meeste recepten en kookstijlen zijn door de eeuwen heen ontwikkeld en doorgegeven aan volgende generaties. Kijk toe hoe de verkopers hun gerechten live voor u maken, wat nog meer spanning en sensatie toevoegt aan deze ervaring.
Zie samen met uw gids hoe de markthandelaren van alles voor u creëren, van borrelende stoofpotten tot gegrilde vis, groenten en verse sapjes. Uw gids legt de aanwezige ingrediënten aan u uit en helpt u af te dingen. Probeer een aantal van de delicatessen, geniet van een shotje likeur (meestal schnaps) en maak een praatje met de bewoners om meer e weten te komen over hun kooktradities en -gebruiken.
Stap vervolgens met uw gids in een tro-tro en rijd naar het beroemde Pink Hostel, een populaire plek voor bezoekers. Hier ontmoet u een professionele lokale chef-kok en gaat u zelf de keuken in om de geheimen achter enkele populaire basisgerechten te leren. Kijk hoe de chef-kok een paar gerechten tevoorschijn tovert en probeer het daarna zelf! Misschien leert u wel kenkey te maken, een heerlijke vissoep, of andere Ghanese favorieten, voordat u tijdens het diner gaat genieten van uw eigen creaties.
Hierna eindigt uw tour buiten het Pink Hostel. Uw gids geeft u een routebeschrijving naar waar u heen wilt, of u kunt in het gebied blijven om de markten van Accra zelfstandig verder te verkennen.
Meer lezen
Minder lezen
Eten op de markt en bij kraampjes langs de weg is heel gebruikelijk in Accra, net als overal in West-Afrika, en biedt bezoekers een goed inzicht in het culinaire landschap. De meeste recepten en kookstijlen zijn door de eeuwen heen ontwikkeld en doorgegeven aan volgende generaties. Kijk toe hoe de verkopers hun gerechten live voor u maken, wat nog meer spanning en sensatie toevoegt aan deze ervaring.
Zie samen met uw gids hoe de markthandelaren van alles voor u creëren, van borrelende stoofpotten tot gegrilde vis, groenten en verse sapjes. Uw gids legt de aanwezige ingrediënten aan u uit en helpt u af te dingen. Probeer een aantal van de delicatessen, geniet van een shotje likeur (meestal schnaps) en maak een praatje met de bewoners om meer e weten te komen over hun kooktradities en -gebruiken.
Stap vervolgens met uw gids in een tro-tro en rijd naar het beroemde Pink Hostel, een populaire plek voor bezoekers. Hier ontmoet u een professionele lokale chef-kok en gaat u zelf de keuken in om de geheimen achter enkele populaire basisgerechten te leren. Kijk hoe de chef-kok een paar gerechten tevoorschijn tovert en probeer het daarna zelf! Misschien leert u wel kenkey te maken, een heerlijke vissoep, of andere Ghanese favorieten, voordat u tijdens het diner gaat genieten van uw eigen creaties.
Hierna eindigt uw tour buiten het Pink Hostel. Uw gids geeft u een routebeschrijving naar waar u heen wilt, of u kunt in het gebied blijven om de markten van Accra zelfstandig verder te verkennen.
Inclusief
- Lokale gids
- Gedeelde taxirit
- Voedsel monsters
- Shot van likeur
- Diner
Niet inclusief
- Fooi
- Hotel ophalen en wegbrengen
Aanvullend
- U ontvangt (afhankelijk van beschikbaarheid) binnen 48 uur na de boeking een bevestiging
- Noteer eventuele specifieke dieetwensen in de 'Speciale vereisten' bij het boeken
Kenmerken
Eten
85%
Toerisme
70%
Cultureel
70%
Origineel
55%
Beoordelingen
Vergelijkbare activiteiten in Accra
Klik om andere ervaringen te ontdekken
A must do activity. Very interesting!
Interesting experience. I have lived in 3 countries in Africa and 3 in South America, so open-air, dusty, crowded, noisy, hot, loud, food markets don't bother me a bit. The dark, rather dingy, kitchen, with no running water, dull knives and no apparent training in any type of food sanitation did take me aback. When chicken was cut on the same board as raw veggies although afterward, I was concerned. When a piece of chicken hit the floor, was casually scooped up and put back in the pot with the rest, I was done. I did get a good rice recipe out of the experience, even if I didn't want to eat any thing we cooked that day.